Energieleveranciers Nieuws en informatie over de Nederlandse energieleveranciers

DONG Energy

DONG Energy is een Deens energiebedrijf, dat ook actief is op de Nederlandse markt. Het bedrijf is gevormd door zes energiebedrijven te laten fuseren, in 2006. Het ging daarbij onder andere om het olie- en gasbedrijf DONG (Dansk Olie og Naturgas A/S). Dit was een staatsbedrijf, waarmee de connectie met de overheid heel duidelijk gelegd werd. Ook Elsam en Energi E2 zijn opgegaan in deze fusie. Er is op die manier een interessante energieleverancier ontstaan, die een omzet heeft van enkele tientallen miljarden op jaarbasis, waar enkele miljarden aan winst van overblijven.

DONG Energy in Nederland
DONG Energy heeft de Nederlandse markt in 2005 betreden door het leveringsdeel van energiebedrijf Intergas uit Brabant over te nemen. In 2007 had DONG Energy ongeveer 40.000 klanten in Nederland en leverde het 577 GWh aan elektriciteit. Daarnaast was men verantwoordelijk voor 819 kubieke meter gas, dat geleverd werd aan 125.000 huishoudens in Nederland. DONG Energy is daarmee een relatief kleine leverancier, die aan de andere kant in een groot aantal landen actief is. Men werkt veel met aardgas en energie uit water en maakte in 2007 voor ongeveer 20% gebruik van kolen, om de elektriciteit op te wekken.

Partner van ENECO
Sinds 2009 is DONG Energy de nieuwe partner van ENECO in Nederland, aangezien men het 50% belang in Enecogen heeft overgenomen van International Power. Men is de nieuwe partner voor de 870 MW Enecogen centrale in Europoort, waar op dit moment energie wordt opgewekt. De centrale heeft een capaciteit voor maximaal 1,4 miljoen huishoudens, waardoor ook DONG Energy zich op die manier steeds meer op de Nederlandse markt kan richten. Het is een goed idee om de tarieven van DONG Energy in ieder geval mee te nemen in een vergelijking, aangezien die vaak scherper zijn dan van de andere grote aanbieders in Nederland.

Service van DONG Energy
DONG Energy wordt over het algemeen uitstekend beoordeeld door de bestaande klanten. Ze worden met name geroemd vanwege de klantvriendelijke houding en de snelle service op het moment dat men zich aanmeldt. Dat neemt aan de andere kant natuurlijk niet weg dat het verstandig is om de prijzen van zowel gas als stroom goed te vergelijken en ook te letten op de mogelijkheden tot een vast of een variabel contract. Zodra u een goede aanbieding heeft gevonden kunt u er in ieder geval op rekening dat DONG Energy alles zo snel mogelijk voor u in orde zal maken.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress