Energieleveranciers Nieuws en informatie over de Nederlandse energieleveranciers

E.ON produceert en levert elektriciteit en warmte

E.ON Benelux is een relatief onbekende partij op de Nederlandse markt, dat wil zeggen, bij particulieren. Het is een grote speler op de markt, die al een groot aantal tientallen jaren actief is. Bovendien levert men niet alleen energie, maar wekt men dit ook zelf op in Nederland. In 2000 is men onderdeel geworden van E.ON Energie AG en is men daarmee opgegaan in een grotere organisatie, waardoor er nog meer schaalvoordelen te behalen zijn en de energie voordeliger aan kan worden geboden.

E.ON bestaat sinds 1941
E.ON bestaat al sinds 1941 en kan wat dat betreft terugkijken op een meer dan uitgebreide historie. Van oorsprong is men vooral een elektriciteitsproductiebedrijf, maar men heeft er in de loop der jaren heen steeds meer voor gekozen om zich als een allround energieleverancier te gaan profileren. Op die manier is men er onder andere in geslaagd om in Nederland een groot aantal klanten aan te spreken. Door ook energie te gaan inkopen en verkopen heeft men meer klanten aan weten te trekken. Het is hierdoor een meer dan stabiele factor op de Nederlandse markt geworden.

Energie in Nederland opgewekt
Het unieke van E.ON is dat men de energie niet alleen in Nederland levert, maar de elektriciteit aan de andere kant ook binnen onze eigen landsgrenzen opwekt. Men heeft in de provincie Zuid-Holland een aantal centrales staan, die samen in staat zijn om 1.850 MW aan energie op te wekken. Men staat hiermee in het economisch hart van Nederland, wat een uitstekende positie blijkt om een groot deel van het land te bedienen. E.ON Benelux is bovendien gevestigd in Rotterdam, waardoor men actief is in het deel van Nederland waar een groot deel van de activiteiten plaatsvindt.

Onderdeel van E.ON Energie AG
In 2000 is men onderdeel geworden van E.ON Energie AG en is men verder gegaan onder de naam E.ON Benelux. Het is sindsdien een bedrijf dat op een relatief regionale manier kan opereren, terwijl het aan de andere kant mogelijk is om gebruik te maken van de schaalvoordelen die een grote organisatie te bieden heeft. Het grote voordeel hiervan is dat men de energie op een voordelige manier op kan wekken of in kan kopen, om het vervolgens voordelig aan te bieden. Uiteindelijk zijn het op die manier de klanten van E.ON die van de grootte van het bedrijf kunnen profiteren, in de vorm van lagere tarieven.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress