Energieleveranciers Nieuws en informatie over de Nederlandse energieleveranciers

easyEnergy

Eind maart dit jaar is de energieleverancier easyEnergy opgericht door twee Nederlandse ondernemers. Het bedrijf werkt samen met de internationale Easy Group van Haji-Loannou. easyEnergy heeft een vernieuwend bedrijfsmodel waarbij er niet verdiend wordt aan het energieverbuik van haar klanten. De klanten betalen het inkooptarief voor gas en groene stroom. De inkoopprijs is actueel en dat betekent in dit geval dat de prijzen voor gas per dag veranderen en voor stroom zelfs per uur. De klant kan de tarieven op de website van het bedrijf bijhouden en haar gebruik hier eventueel op afstemmen om geld te besparen. easyEnergy heeft een winstmarge op de €5 aansluitkosten per maand die gerekend wordt aan elke klant los van de hoogte van het energieverbruik.

Daarnaast voert easyEnergy een minimalistische bedrijfsfilosofie. Er worden geen dure kantoorpanden aangehouden, er wordt geen geld besteed aan reclames of dure sponsors en er wordt geen gebruik gemaakt van dure callcenters. Dit allemaal om zo goedkoop mogelijk te blijven voor haar klanten. Verder staat transparantie hoog in het vaandel; de klant kan alle informatie over gebruik en kosten inzien in haar online account. Bij vragen kunnen klanten terecht bij een webchat.

easyEnergy is eveneens innovatief door het gebruik van een slimme energiemeter. Hiermee worden de werkelijke energiekosten maandelijks berekend, zodat de bij andere bedrijven gebruikelijke voorschotten en teruggaven wegvallen.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress