Energieleveranciers Nieuws en informatie over de Nederlandse energieleveranciers

Energierekening per 1 januari omlaag bij Eneco

Eneco heeft aangekondigd dat de energierekening per 1 januari 2013 omlaag kan, voor huishoudens met een gemiddeld verbruik. Dat heeft volgens Eneco vooral te maken met de dalende inkoopprijzen, die het mogelijk maken om de variabele leveringstarieven omlaag bij te stellen. Volgens de energieleverancier zullen de kosten voor een gemiddeld huishouden met ongeveer €80 per jaar af gaan nemen. Hierbij wordt er nog geen rekening gehouden met de stijgende belasting op energie, waardoor de besparing uiteindelijk waarschijnlijk wat lager uit zal vallen.

Belasting op energie stijgt
Ook na het verrekenen van de belastingstijging op energie blijft er een voordeel over, maar dat ligt wel een stuk lager. Zo gaat het om ongeveer €47 per jaar voor een gemiddeld gezin, waarbij er 3350 kWh en 1600 kubieke meter gas gebruikt wordt. Het is desalniettemin natuurlijk positief dat de kosten van energie in ieder geval niet toe zullen nemen. De overheid verhoogt de belasting op energie, waardoor de daling niet direct een groot effect lijkt te sorteren. Zonder de daling van de kosten had dit echter betekend dat de energietarieven in 2013 opnieuw verder omhoog zouden gaan, net als veel andere kosten.

Speciaal actietarief en welkomstpremie
Nieuwe klanten van Eneco kunnen zelfs nog meer voordeel behalen, aangezien zij kunnen profiteren van zowel een speciaal actietarief als een welkomstpremie. Inzien zij kiezen voor zowel de stroom als het gas via Eneco hebben ze de mogelijkheid om gebruik te maken van een speciaal actietarief. Dit zorgt ervoor dat ze enkele honderden euro’s goedkoper uit zullen zijn in 2013, waardoor de besparing een stuk hoger uit zal vallen.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress