Energieleveranciers Nieuws en informatie over de Nederlandse energieleveranciers

Oxxio rekent scherpe tarieven en is dynamisch

Oxxio is de vierde grootste energieleverancier van Nederland en is er in een relatief korte tijd in geslaagd om veel klanten aan te spreken. Men weet de energie op een slimme manier in te kopen en op die manier te zorgen voor aantrekkelijke tarieven. Bovendien is men zeer dynamisch en gebruiksvriendelijk in de omgang, waardoor er een frisse wind is gaan waaien door de complete sector. Tenslotte richt Oxxio zich in toenemende mate op het klimaat, om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk met het milieu omgaan.

Meer dan 800.000 particuliere en zakelijke klanten
Oxxio is er in een relatief korte tijd in geslaagd om 800.000 particuliere en zakelijke klanten aan zich te binden en op die manier de vierde energieleverancier van Nederland te worden. Met in totaal meer dan 170 werknemers zorgt men er iedere dag voor dat talloze mensen gebruik kunnen maken van de energie die ze tot hun beschikking wensen te hebben. Oxxio is zowel leverancier van stroom als gas, maar is dit eerste sinds 2008 ook zelf op gaan wekken door te bouwen aan een elektriciteitscentrale.

Oxxio produceert ook energie
Oxxio is in 2008 gestart met de bouw van een eigen elektriciteitscentrale, om ervoor te zorgen dat men zelf energie kan produceren. De bouw is gestart in Rotterdam, waarmee men in de buurt van de andere producenten zit, op een locatie die ten opzichte van de rest van Nederland zeer gunstig ligt. Oxxio probeert op deze manier natuurlijk ook de kosten van de eigen inkoop te drukken, om klanten uiteindelijk meer scherpe tarieven aan te kunnen bieden. Bovendien draagt men actief bij aan het bezuinigen op energie, onder andere door klanten voor te lichten over de mogelijkheden op dit gebied.

Slimme meter van Oxxio
Een van de innovaties waarmee Oxxio ervoor probeert te zorgen dat klanten meer gaan besparen is de ‘slimme meter’. Deze energiemeter houdt niet alleen bij hoeveel energie er verbruikt wordt, maar ook hoeveel er bespaard wordt en wat dat betekent voor de kosten zoals die uiteindelijk op de energierekening te vinden zijn. De meter helpt de consument inzicht te krijgen in het eigen verbruik en deze consument bewust te maken van de mogelijke besparingen die er in het vat zitten. De digitale meter van Oxxio is bij de eerste tests een succes gebleken, waardoor men besloten heeft die in 2012 in heel Nederland te gaan introduceren.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress